Η Εταιρεία

Crafting Flavors, Nourishing Traditions

Η ΕΓΚΡΕ Α.Ε είναι μια εξειδικευμένη εταιρεία παραγωγής ξιδιού αφιερωμένη στην παραγωγή προϊόντων ξιδιού και υποπροϊόντων αυτού με βάση την υψηλή ποιότητα. Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε στους καταναλωτές μια ποικιλία από νόστιμες και μοναδικές γεύσεις ξιδιού.

Η επέκταση της παραγωγής μας αναπτύσσεται σταθερά και είναι απότοκο της αυξανόμενης ζήτησης των πελατών μας για το ξίδι.
Η AIGRE S.A είναι ένας μεγάλος παραγωγός εμπορικού ξιδιού και προσφέρει στη βιομηχανία μια ολοκληρωμένη συλλογή ξιδιού και εξ ολοκλήρου φυσικών προϊόντων με ειδικά συστατικά, εξυπηρετώντας ένα ευρύ φάσμα αγορών στα τρόφιμα.

Συνδυάζοντας το δίκτυο συνεργατών και την χρήση  των πιο εξελιγμένων μηχανημάτων στον χώρο οξοποιίας, προωθεί στην παγκόσμια αγορά την ανάδειξη των προϊόντων της, διευρύνοντας την εξαγωγική της δραστηριότητα. 

Βασιζόμενοι στην αποκλειστική χρήση ελληνικών πρώτων υλών αποβλέπουμε στην δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και ιδιαίτερων γεύσεων. Ξίδι από κόκκινο κρασί, λευκό κρασί και ξίδι αλκοόλης.

Όλα τα προϊόντα παράγονται με μεράκι, συνεχίζοντας πάντα την προσπάθεια μας για δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και ιδιαίτερων γεύσεων με σταθερή αξία την άριστη ποιότητα.

Aigre Company
DSC05038 2 2048x1365 1 new

Όραμα | Αξίες

Επιδιώκουμε την αποτελεσματικότητα και την επίτευξη των στόχων μας, ενώ προσδοκούμε την κάλυψη μοναδικών αναγκών καθώς και την χρήση νέων μεθόδων ανάπτυξης και εξέλιξης.

Η δυναμική ανάπτυξη και λειτουργία της ΕΓΚΡΕ Α.Ε. βασίζεται στην συνεχή προσπάθεια, στην υπευθυνότητα και στην ποιότητα. Παράγουμε τα προϊόντα μας με μεράκι και προσοχή στην ποιότητα. Σεβόμαστε τον καταναλωτή και τον συνεργάτη. Η καινοτομία είναι ένα από τα ιδανικά μας οράματα.

Ιστορία

Η γαλλική λέξη “Vinaigre” σημαίνει ξινό κρασί  εξού και η ονομασία της εταιρείας AIGRE S.A – ΕΓΚΡΕ Α.Ε.

Η λέξη «ξίδι – όξος» όξινος, (οξ+ινος), συντίθεται από τις λέξεις «οίνος» και «ξινός». Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το ξίδι είναι ένα κρασί που έγινε ξινό υπό την επίδραση ορισμένων βακτηρίων. Ωστόσο, ακόμα και οι παραγωγοί, που ήξεραν να ελέγχουν τη διαδικασία παρασκευής, δεν ήξεραν τι προκαλεί όξυνση (την μετατροπή της αλκοόλης σε οξικό οξύ, που δημιουργεί ξίδι).

Αυτό παρέμενε ασαφές μέχρι το 1964, μέχρι την εποχή δηλαδή που ο Pasteur μελέτησε το ρόλο των ενζύμων και μικροοργανισμών. Ανακάλυψε ότι η οξική ζύμωση οφειλόταν στο βακτήριο Mycoderma aceti, το οποίο μεταφέρεται από αιωρούμενη σκόνη. Με τη βοήθεια αυτού του βακτηρίου και με την παρουσία του οξυγόνου του αέρα, η αλκοόλη μετατρέπεται σε οξύ.

Όσο η οξική ζύμωση συνεχίζεται, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται στην επιφάνεια για να σχηματίζουν ένα λεπτό λευκό υμένα. Η παραδοσιακή μέθοδος συστηματοποιήθηκε κύρια στην περιοχή της Ορλεάνης στην Γαλλία για αυτό και πήρε το όνομα της από αυτήν. Το 1880 η βιομηχανία εισήγαγε την γρήγορη μέθοδο οξοποίησης η οποία μείωσε εξαιρετικά το κόστος της παραγωγής του. Το ξίδι είναι ένα από τα κυριότερα ευφραντικά, αλλά και σπουδαίο συντηρητικό για κρέατα, ψάρια, καρπούς.