Χρήσεις του Ξιδιού

Πόσες από τις 100 χρήσεις του ξιδιού γνωρίζετε; Ανακαλύψτε νέες ιδέες για το πώς μπορεί το ξίδι να είναι χρήσιμο στην καθημερινότητά σας.

100 χρήσεις του ξιδιού που δεν έχετε ακούσει  ποτέ

“Περιεκτικός οδηγός: 100 αποτελεσματικές συμβουλές για την αξιοποίηση της δύναμης του ξιδιού στην καθημερινή ζωή”

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές χρήσεις του ξιδιού. Στην πραγματικότητα, είναι βασικό στοιχείο στα περισσότερα σπίτια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο μπάνιο, την κουζίνα, την ομορφιά και τη ρουτίνα καθαρισμού, μεταξύ πολλών άλλων χώρων. Λόγω της φθηνής και ευέλικτης φύσης του, είναι απαραίτητο σε κάθε ντουλάπι.

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε πολλές χρήσεις του ξιδιού, αλλά δεν βλάπτει να προσθέσετε περισσότερες γνώσεις.

Πολλοί άνθρωποι και ζώα αντιπαθούν τη μυρωδιά του ξιδιού, αλλά η μυρωδιά του εξαφανίζεται μόλις στεγνώσει. επομένως, μην φοβάστε να το χρησιμοποιήσετε.

Χρήσεις του ξιδιού στην κουζίνα

Το ξίδι είναι πολύ βολικό όταν πρόκειται για την κουζίνα και τα δύσκολα σημεία της.

 1. Αποφράξεις αποχετεύσεων. Ξεπλύνετε την αποστράγγιση χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και μετά διοχετεύστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Ακολουθήστε το με ένα φλιτζάνι ξίδι και voila!
 2. Αποσμήστε τον νεροχύτη σας. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από μια δυσάρεστη μυρωδιά ή να αποσμήσετε, ακολουθήστε το ίδιο βήμα που χρησιμοποιήσατε για να ξεβουλώσετε την αποχέτευση.
 3. Καθαρισμός από ανοξείδωτο χάλυβα. Πασπαλίστε το αντικείμενο ή την επιφάνεια με ξίδι και στη συνέχεια ταμπονάρετε με ένα καθαρό πανί.
 4. Απαλλαγείτε από μυρωδιές καπνού ή καμμένου. Τοποθετήστε ένα μπολ με ξίδι στην κουζίνα σας ή στο δωμάτιο που μυρίζει. Το ξίδι θα απαλλαγεί από όλη αυτή τη μυρωδιά.
 5. Καθαρισμός και απόσμηση του ψυγείου σας. Ανακατεύουμε ίσα μέρη νερού και ξιδιού, χρησιμοποιούμε ένα σφουγγάρι, βουτάμε στο μείγμα και πλένουμε την επιφάνεια, τη φλάντζα της πόρτας και τους κάδους. Αν έχετε να κάνετε με περίπτωση ανάπτυξης μούχλας, καθαρίστε με αδιάλυτο ξίδι. Το αδιάλυτο ξίδι θα βοηθήσει επίσης όταν αντιμετωπίζετε τη συσσώρευση βρωμιάς στο ψυγείο. Μετά τον καθαρισμό, μπορείτε να αφήσετε μια ανοιχτή συσκευασία μαγειρικής σόδας μέσα στο ψυγείο για να μυρίζει φρέσκο ​​και καθαρό.
 6. Καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων. Τοποθετήστε ένα μπολ με το μείγμα του νερού και του ξιδιού στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά ζεστάνετε. Μόλις κρυώσει, σκουπίστε το εσωτερικό του με ένα καθαρό πανί.
 7. Δροσιστικά κουτιά μεσημεριανού γεύματος. Μουσκέψτε ένα σφουγγάρι με ξίδι και τοποθετήστε το στο μεσημεριανό κουτί, αφήστε το όλο το βράδυ και ξεπλύνετε το πρωί.
 8. Γυάλισμα ορείχαλκου, χαλκού και ασημιού. Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και ξίδι για να καθαρίσετε αντικείμενα από ορείχαλκο, χαλκό ή ασήμι.
 9. Απολύμανση σανίδων κοπής. Ρίξτε μαγειρική σόδα στην επιφάνεια του ξύλου κοπής και ψεκάστε το με αδιάλυτο ξίδι. Σκουπίστε το με ένα καθαρό πανί μετά από 10 λεπτά.
 10. Καθαρισμός παγοκύβων. Ρίξτε αδιάλυτο ξίδι στους δίσκους και αφήστε το να καθίσει για περίπου τρεις ώρες πριν το ξεπλύνετε.
 11. Δροσιστικά λαχανικά. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ξίδι με 3 φλιτζάνια νερό και χρησιμοποιήστε το για να μουλιάσουν τα μαραμένα λαχανικά.
 12. Καθαρισμός της καφετιέρας σας. Ανακατέψτε 1 μέρος νερό και 2 ξίδι και περάστε το στην καφετιέρα σας. Συνιστάται να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μετά από κάθε 50 κύκλους περίπου.
 13. Κονσερβοποίηση βρυσών. Εάν έχετε λεκέδες από σκληρό νερό στις βρύσες σας, ντύστε ένα πανί που έχει εμποτιστεί με ξίδι.
 14. Αποσφαλμάτωση λαχανικών. Πριν ετοιμάσετε τα λαχανικά σας, μουλιάστε τα σε ένα μπολ με ένα μείγμα από αλάτι, νερό και ξίδι. Θα επιπλέει τα σφάλματα στην κορυφή.
 15. Καθαρισμός λίπους σε φούρνους. Βρέξτε ένα πανί με ξίδι και νερό και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τον φούρνο.
 16. Καθαρισμός του πλυντηρίου πιάτων. Περάστε 2 φλιτζάνια αδιάλυτο ξίδι στο πλυντήριο πιάτων σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
 17. Κάνετε τα γυάλινα σκεύη σας να αστράφτουν. Εάν τα ποτήρια σας έχουν κηλίδες λόγω καθαρισμού με σκληρό νερό, μουλιάστε τα σε ίσα μέρη νερού και ξίδι για μισή ώρα. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για μπουκάλια για να τα καθαρίσετε και μετά ξεπλύνετε τα.
 18. Αφαλάτωση του βραστήρα σας. Βάλτε 4 φλιτζάνια ξίδι στο βραστήρα σας και μετά αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Στραγγίστε και ξεπλύνετε σχολαστικά το πρωί.
 19. Τρίψιμο κατσαρόλες και τηγάνια. Φτιάξτε μια πάστα από ξίδι και ίσα μέρη αλάτι και αλεύρι. Τρίψτε και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
 20. Γυάλινα βάζα απολύμανσης. Για όσους επαναχρησιμοποιούν δοχεία και βάζα ή σκοπεύουν να το κάνουν, μην αφήσετε τη μυρωδιά του προηγούμενου φαγητού να σας αποτρέψει. Τα γεμίζουμε με ίσα μέρη ζεστού νερού και ξίδι. Αφήστε το να καθίσει για περίπου μισή ώρα, στη συνέχεια καθαρίστε το και ξεπλύνετε.
 21. Καθαρισμός σκουριασμένου νομίσματος ή ανοιχτήρι. Μουλιάστε το σκουριασμένο νόμισμα ή το ανοιχτήρι σε ξίδι, αφού έχει κοπεί όλη η σκουριά, σκουπίστε το.
 22. Εξάλειψη ζωύφιων από το ντουλάπι. Τοποθετήστε ένα μπολ ξίδι με σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας στο ντουλάπι. Θα προσελκύσει έντομα. Μετά από μια εβδομάδα αφαιρέστε το και σκουπίστε τα ράφια με αραιωμένο ξίδι και ένα πανί.
5

Χρήσεις του ξιδιού στο σαλόνι

 1. Εξαλείψτε τους δακτυλίους νερού. Για να απαλλαγείτε από το σημάδι του δακτυλίου στα ξύλινα έπιπλα, ανακατέψτε ελαιόλαδο και ξίδι και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.
 2. Καθαρίστε τα πλήκτρα του πιάνου σας. Αφήστε τα πλήκτρα του πιάνου σας να αστράφτουν βάζοντας λίγο ξίδι.
 3. Απαλλαγείτε από λεκέδες από χαλιά. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από αλάτι και ξίδι και απλώστε το στο χαλί σας και αφήστε το να στεγνώσει. Ολοκληρώστε σκουπίζοντας την περιοχή με ηλεκτρική σκούπα.
 4. Φωτίστε τα τούβλα. Το τζάκι σας από τούβλα χρειάζεται λίγο καθάρισμα. Πάρτε έναν κουβά και ανακατέψτε νερό και ξίδι. Σκουπίστε προσεκτικά κάθε τούβλο.
 5. Ανακαινίστε την ξύλινη επένδυση. Σε ένα μείγμα από ξίδι (4 κουταλιές της σούπας), ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας) και νερό (1 πίντα), μουλιάστε σε ένα πανί και σκουπίστε.
 6. Κρύψτε τις γρατσουνιές στο ξύλινο δάπεδο. Είναι το τραπέζι ή το δάπεδό σας γεμάτο γρατσουνιές; Συνδυάστε ξίδι και ιώδιο και χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για να βάψετε την περιοχή. Η ποσότητα θα εξαρτηθεί από τη σκιά. Χρησιμοποιήστε περισσότερο ιώδιο σε πιο σκούρα ξύλα.
 7. Αποκαταστήστε τα δερμάτινα έπιπλα. Με τον καιρό, το δέρμα των δερμάτινων επίπλων σας μπορεί να ξεθωριάσει, συνδυάστε ξίδι και λινέλαιο και καθαρίστε τα έπιπλα χρησιμοποιώντας ένα πανί βουτηγμένο στο διάλυμα.
 8. Καθαρίστε το κερί. Ξεκινήστε στεγνώνοντας την περιοχή με πιστολάκι και στη συνέχεια σκουπίστε με χαρτί κουζίνας. Καθαρίστε το υπόλοιπο με αραιωμένο ξίδι.
2

Χρήσεις του ξιδιού στο μπάνιο

 1. Μπορείτε να σκουπίσετε το ιώδιο χρησιμοποιώντας ξίδι, και αν είναι πολύ, χρησιμοποιήστε αδιάλυτο ξίδι.
 2. Ανανεώστε τα σφουγγάρια σας. Μουλιάστε τα σε ίσα μέρη νερό και ξίδι
 3. Απολυμαντικά φωτιστικά. Μπορείτε να ψεκάσετε φωτιστικά στο μπάνιο σας για να σκοτώσετε τα μικρόβια. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα με 1 μέρος ξίδι και 1 μέρος νερό.
 4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι για να καθαρίσετε τις βρύσες και το ντους σας. Εάν παρατηρήσετε ότι κάποια από τα σπόρια στις κεφαλές του ντους σας έχουν Εάν παρατηρήσετε ότι κάποια από τα σπόρια στις κεφαλές του ντους σας έχουν μπλοκαριστεί λόγω των εναποθέσεων μετάλλων από το σκληρό νερό, μπορείτε να τα αποφράξετε βυθίζοντας την κεφαλή του ντους σας σε ξίδι. Εάν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε την κεφαλή του ντους από το μπράτσο της, μπορείτε να τη μουλιάζετε χρησιμοποιώντας ένα λαστιχάκι και μια πλαστική σακούλα. Βεβαιωθείτε ότι η τσάντα συγκρατείται στη θέση της, τυλίγοντας το λάστιχο γύρω από το μπράτσο του ντους. Αφήστε το για 1-2 ώρες. Αφαιρέστε την τσάντα και ανοίξτε το ντους για να ξεπλύνετε τα χαλασμένα υπολείμματα. Αυτή η ίδια φόρμουλα ισχύει όταν αφαιρείτε τα κοιτάσματα ορυκτών στη βρύση σας.
 5. Καθαρισμός της μπανιέρας. Εάν η μπανιέρα σας έχει λεκέδες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, ρίξτε τέσσερα φλιτζάνια ξίδι και γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό. Αφήστε τη μπανιέρα για 3-4 ώρες πριν την αποστραγγίσετε.
 6. Κάντε τις πόρτες του ντους σας να λάμπουν. Τα ντους είναι ευαίσθητα σε κηλίδες νερού. Μπορείτε να τα σκουπίσετε με ένα συνδυασμό ξιδιού, ζεστού νερού και μαγειρικής σόδας.
 7. Καθαρισμός του κυπέλλου της οδοντόβουρτσας. Μπορείτε να εξαλείψετε τυχόν συσσώρευση αφρού στις θήκες της οδοντόβουρτσάς σας χρησιμοποιώντας ξίδι, γεμίζοντας τα φλιτζάνια και τις θήκες με ξίδι και νερό και αφήνοντάς τα όλη τη νύχτα.
 8. Απολύμανση καθισμάτων τουαλέτας. Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξίδι στη λεκάνη της τουαλέτας σας και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα για να απολυμάνετε και να καθαρίσετε οποιοδήποτε σημείο νερού.
 9. Καθαρίστε τις ράγες της πόρτας του ντους. Απλώστε ξίδι πλήρους αντοχής στις ράγες της πόρτας του ντους, αφήστε το να καθίσει για 3 ώρες πριν το ξεπλύνετε.
7

Χρήσεις του ξυδιού στον κήπο

 1. Θέλετε τα λουλούδια σας να λάμπουν και να διαρκούν περισσότερο. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε συνθετικές φυτικές τροφές όταν έχετε ξίδι. προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη σε νερό και ανακατεύουμε. Η ζάχαρη θρέφει τα λουλούδια, ενώ το ξίδι θα απωθήσει τα βακτήρια.
 2. Σκοτώστε και ελέγξτε τις ανάγκες. Χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε ξίδι αναμεμειγμένο σε λίγο νερό στους διαδρόμους σας για να σκοτώσετε τα ζιζάνια.
 3. Εξαφανίστε τη μυρωδιά του skunk. Εάν ο σκύλος ή η γάτα σας έχει βρωμερό τρίχωμα, προσθέστε λίγο ξίδι στο νερό του μπάνιου τους και θυμηθείτε να τα ξεπλύνετε καλά.
 4. Καθαρισμός λεπίδων χλοοκοπτικού. Το ξίδι είναι καλό στον καθαρισμό λεκέδων και σκουριάς και έτσι μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των λεπίδων του χλοοκοπτικού που είναι γεμάτες λεκέδες από γρασίδι. Αφού πλύνετε τις λεπίδες σας, μουλιάστε ένα ρούχο με λευκό ξίδι και σκουπίστε κάθε λεπίδα. Για να αποφύγετε μελλοντικούς λεκέδες, κάντε το συχνά πριν τοποθετήσετε τις λεπίδες του χλοοκοπτικού σας στο υπόστεγο ή στο γκαράζ. Επίσης, είναι πάντα ωραίο να έχετε το πιο καθαρό χλοοκοπτικό στο μπλοκ.
 5. Απωθήστε τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια σας ενοχλούν στο σπίτι; Διώξτε τα ψεκάζοντας ξίδι γύρω από τα κουφώματα των παραθύρων και των θυρών σας. Αυτό ισχύει και για τους ψύλλους.
 6. Καθαρίστε τα έπιπλα βεράντας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα ξιδιού για να καταπολεμήσετε το ωίδιο στα έπιπλα εξωτερικού χώρου σας.
 7. Δώστε στους σπόρους με το σκληρό κέλυφος ένα προβάδισμα. Αφού τρίψετε με γυαλόχαρτο σπόρους όπως κολοκυθάκια ή πασιφλόρα, μουλιάστε τους σε διάλυμα μηλόξυδου και νερού.
 8. Σταματήστε το κιτρίνισμα των φύλλων. Εάν παρατηρήσετε ότι οι αζαλέες ή οι ορτανσίες σας αρχίζουν να κιτρινίζουν, μπορεί να οφείλεται σε PH. Εφαρμόστε αυτό το διάλυμα μία φορά την εβδομάδα. 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και 1 λίτρο νερό.
 9. Αποτρέψτε τα ζώα και τα κατοικίδια. Εάν θέλετε να αποτρέψετε τα κατοικίδια ή τα ζώα από την πεζοπορία στον κήπο σας με λαχανικά ή βότανα, τοποθετήστε κουρέλια εμποτισμένα με ξίδι σε πασσάλους γύρω από τον κήπο σας. Βεβαιωθείτε ότι τα μουλιάζετε ξανά κάθε δέκα μέρες.
 10. Καθαρισμός περιττωμάτων πουλιών. Μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα τα επίμονα περιττώματα πουλιών με ξίδι. Απλώς ψεκάστε επί τόπου ξίδι πλήρους ισχύος με περιττώματα πουλιών και αφήστε το για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Χρήσεις του ξιδιού στον καθαρισμό και τη φροντίδα που σχετίζεται με τα κατοικίδια

 1. Εξάλειψη λεκέδων από απορρίμματα κατοικίδιων ζώων. Εάν υπάρχει κάπου λεκέ από ούρηση, ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό και εφαρμόστε ένα αραιωμένο διάλυμα νερού και ξιδιού. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και αφήστε το χρόνο να στεγνώσει.
 2. Καθαρισμός της δεξαμενής ψαριών σας. Μπορείτε να καθαρίσετε τις κολλώδεις εναποθέσεις στη γυάλα σας χρησιμοποιώντας ξίδι. Μετά τον καθαρισμό, φροντίστε να ξεπλύνετε σωστά για να έχετε το σωστό PH πριν εισάγετε νέα ψάρια στο μπολ σας.
 3. Εξουδετερώστε τις οσμές των κατοικίδιων. Για να καθαρίσετε τις μυρωδιές των κατοικίδιων από τα χαλιά και τα έπιπλα, πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα πάνω από την περιοχή και αφήστε τη να καθίσει όλη τη νύχτα. Σκουπίστε την επόμενη μέρα με την ηλεκτρική σκούπα και απλώστε ξίδι και μετά ξεπλύνετε.
 4. Εξουδετερώστε την οσμή στο κουτί απορριμμάτων γατούλας σας. Αφού αδειάσετε το κουτί της γάτας σας, ρίξτε ξίδι και σκεπάστε το κουτί για περίπου 30 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά μετά από αυτό γιατί οι γάτες μισούν τη μυρωδιά του ξιδιού.
 5. Αποτροπή μάσησης. Ο σκύλος σας έχει μια κακή συνήθεια να μασάει ηλεκτρικά καλώδια; Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα μηλόξιδου στις ηλεκτρικές σας γραμμές. Ωστόσο, κάντε το μόνο όταν το καλώδιο είναι αποσυνδεδεμένο.
 6. Καθαρισμός μπάνιου πουλιών. Εάν κάνετε μπάνιο πουλιών, φροντίστε να το πλένετε καλά με ξίδι κάθε τόσο, ώστε τα πουλιά να μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται σε αυτό το σημείο.
 7. Περιποίηση των μαλλιών του σκύλου σας. Εφαρμόστε μηλόξυδο στην επίστρωση του σκύλου σας για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού και να βελτιώσετε το δέρμα του εάν έχει νιφάδες δέρμα. Όχι μόνο το ξίδι θα περιποιηθεί την επίστρωση του σκύλου σας, αλλά και θα απωθήσει έντομα όπως τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι.

Χρήσεις του ξιδιού στο γκαράζ και το αυτοκίνητό σας

 1. Μειώστε τον παγετό εφαρμόζοντας μια επίστρωση στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Εάν βρίσκεστε σε περιοχή που αντιμετωπίζει παγετούς ή σκληρούς χειμώνες, μπορείτε να εφαρμόσετε μια λεπτή επίστρωση ξίδι στα παράθυρα του αυτοκινήτου σας για να αποφύγετε το παγετό.
 2. Γυάλισμα χρωμίου. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αφαιρέσετε τις εναποθέσεις χρωμίου χρησιμοποιώντας ξίδι.
 3. Αφαίρεση σκουριάς- εάν τα μπουλόνια ή τα εργαλεία σας έχουν σκουριά, μουλιάστε τα σε αραιωμένο ξίδι όλη τη νύχτα και μετά τρίψτε τα απαλά το πρωί.
 4. Καθαρισμός δαπέδου από σκυρόδεμα. Αν δείτε σημεία σκουριάς στο πάτωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι και λευκό ξίδι για να τα καθαρίσετε.
 5. Αναζωογονήστε τα πινέλα. Εάν έχετε πινέλα που έχουν στεγνώσει σε μπογιές, μπορείτε να τα αναζωογονήσετε βυθίζοντάς τα σε ξίδι. Αν το ξεραμένο χρώμα δεν φύγει, βράστε τα σε 1-2 φλιτζάνια ξίδι πριν τα πλύνετε σε ζεστό, σαπουνόνερο.
 6. Ανοίξτε τις επίμονες βίδες. Εάν ένας μεντεσές ή μια βίδα έχει σκουριάσει. Απλώστε ξίδι σε ένα ρούχο και τρίψτε τη σκουριασμένη βίδα. Δοκίμασε ξανά να δεις αν θα ξεβιδωθεί.
 7. Καθαρίστε τα κακά των ποντικών. Το γκαράζ σας μπορεί να έχει ποντίκια και τα συχνά αφήνουν δύσοσμο κακάο. Μπορείτε να απολυμάνετε με ξίδι. Αυτό όχι μόνο θα καθαρίσει τη μυρωδιά, αλλά και θα τους αποτρέψει από το να επιστρέψουν σε αυτόν τον χώρο.
 8. Τρίψιμο του χαλιού του αυτοκινήτου σας – αυτό ισχύει για τον ίδιο τρόπο που πλένετε το χαλί στο σπίτι σας. Απλώστε ξίδι σε σημεία με λεκέδες πριν το ξεπλύνετε καλά.
 9. Καθαρισμός της ταπετσαρίας του αυτοκινήτου σας. Συνδυάστε πλήρως φυσικό απορρυπαντικό, ¼ φλιτζάνι ξίδι και ζεστό νερό και ψεκάστε όλα τα προβληματικά σημεία στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας και αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά. Εάν υπάρχουν λεκέδες, εφαρμόστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και στη συνέχεια διάλυμα ξιδιού πριν το ξεπλύνετε.
 10. Απαλλαγείτε από τις μυρωδιές. Το ξίδι είναι γνωστό ότι καταπολεμά τη μυρωδιά. Εάν το αυτοκίνητό σας έχει μια ερεθιστική μυρωδιά, τοποθετήστε ένα μπολ με ξίδι μέσα και κλείστε τα παράθυρα. Αφήστε το μπολ όλη τη νύχτα για να ξυπνήσετε σε μια νέα καμπίνα.
 11. Αφαιρέστε τα αυτοκόλλητα προφυλακτήρα. Τα αυτοκόλλητα είναι γνωστό ότι αφήνουν κόλλα μετά την αφαίρεσή τους. Μπορείτε να καθαρίσετε αυτές τις κόλλες μετά το ξεφλούδισμα με ξίδι. Απλώστε ένα διάλυμα από ξίδι και ελαιόλαδο και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά πριν το καθαρίσετε.
 12. Καθαρισμός υαλοκαθαριστήρων. Εάν οι λεπίδες του αυτοκινήτου σας αφήνουν ραβδώσεις στο παράθυρό σας, πρέπει να καθαρίσετε τη λεπίδα. Μουλιάστε ένα ρούχο σε ξίδι και σκουπίστε τις λεπίδες προς τα κάτω.

Χρήσεις του ξιδιού στο πλυντήριο

 1. Φωτιστικό ύφασμα. Μπορείτε να αποφύγετε τα λευκαντικά φωτίζοντας το ύφασμά σας με ξίδι. Προσθέστε ½ φλιτζάνι στο πλυντήριό σας κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος.
 2. Απωθήστε τα χνούδια. μπορείτε να αποτρέψετε το να κολλήσει το χνούδι στα ρούχα σας όταν χρησιμοποιείτε ξίδι κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης σας.
 3. Λεύκανση βρώμικες κάλτσες. Συνδυάστε ξίδι με ζεστό νερό σε έναν κουβά και μουλιάστε τις κάλτσες σας όλη τη νύχτα. Πλένουμε και ξεπλένουμε την επόμενη μέρα.
 4. Ξεβουλώστε τους εύκαμπτους σωλήνες. Ρίξτε 1-2 φλιτζάνια ξίδι στο πλυντήριό σας συχνά χωρίς ρούχα και κάντε έναν κύκλο. Αυτό θα βοηθήσει να ξεβουλώσουν οι εύκαμπτοι σωλήνες μειώνοντας τα αφρό σαπουνιού.
 5. Αφαίρεση επίμονων λεκέδων. Σε περίπτωση λεκέδων από καφέ ή φρούτα, εφαρμόστε ξίδι σε αυτά τα σημεία πριν τα πλύνετε.
 6. Αφαίρεση οσμών. Μπορείτε να αφαιρέσετε τη μυρωδιά καπνού από τα ρούχα σας ψεκάζοντας ξίδι πάνω τους.
 7. Βελτιώστε την ποιότητα του μαλλιού ή του βαμβακιού. Για πιο αφράτες κουβέρτες, προσθέστε ένα φλιτζάνι ξίδι στον κύκλο ξεβγάλματος σας.
 8. Αποτρέψτε τον αποχρωματισμό. Για ρούχα που παίρνουν χρώμα κατά το πλύσιμο, μουλιάστε τα πρώτα στο διάλυμα ξιδιού πριν τα πλύνετε.
 9. Εξαλείψτε το λίπος. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το λίπος σε ένα υλικό, απλώνοντας ξίδι πάνω τους πριν το πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες.
 10. Παρατείνετε τη νάιλον μακροζωία. Όταν πλένετε νάιλον ύφασμα, προσθέστε ξίδι στο πλυντήριό σας.
 11. Ξεβουλώστε το σίδερο ατμού σας. Ανακατέψτε ένα ξίδι και νερό σε αναλογία 1:1 στον θάλαμο νερού του σιδήρου σας. Γυρίστε το και αφήστε το να καθίσει σε ανοδική
 12. θέση ξεκούρασης για περίπου 10 λεπτά και μετά αφήστε το να κρυώσει. Αλλάξτε το νερό για να εξαφανίσετε τα σωματίδια και τις εναποθέσεις.
 13. Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων. τρέξτε ολόκληρους κύκλους με 2 φλιτζάνια ξίδι στο νερό χωρίς απορρυπαντικά και ρούχα.
 14. Ψεκάστε τις ρυτίδες. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες από το ύφασμά σας μετά το στέγνωμα ψεκάζοντας ένα διάλυμα ξιδιού και νερού σε αναλογία 1:3 μέρη. Μετά από αυτό, αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.
 15. Καθαρισμός λεκέδων στυλό-μελάνης. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους λεκέδες από μελάνι στυλό με λευκό ξίδι, εφαρμόζοντας μια πάστα από 3 μέρη αμύλου αραβοσίτου και δύο μέρη ξίδι. Αφήστε το παρελθόν να στεγνώσει πριν πλύνετε το πανί.

Χρήσεις του ξιδιού στο γραφείο

Θέλετε να διατηρήσετε το γραφείο και τον υπολογιστή σας καθαρά; Χρησιμοποιήστε ξίδι για να:

 1. Καθαρίστε προμήθειες γραφείου. Ίσως έχετε συνειδητοποιήσει ότι από τον εκτυπωτή μέχρι τη συσκευή φαξ, τα στοιχεία σας τείνουν να μαζεύουν σκόνη. Ένα μπουκάλι ψεκασμού θα βλάψει εύκολα τον εξοπλισμό. Είναι απλό, φτιάξτε ένα αραιό διάλυμα ξιδιού και βρέξτε ένα πανί και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε τον εξοπλισμό.
 2. Καθαρίστε το πληκτρολόγιό σας. Το πληκτρολόγιο μαζεύει βρωμιά και μπορεί να καταλήξει να είναι ελαττωματικό. Απλώς βουτήξτε ένα Q-tip σε διάλυμα ξιδιού και φροντίστε να καθαρίσετε ακόμα και τους πιο στενούς χώρους.
 3. Διαγραφή στυλό. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για ένα σημάδι στο γραφείο ή στον τοίχο. Μπορείτε να σκουπίσετε εύκολα χρησιμοποιώντας ξίδι.
 4. Ξεκολλήστε το ψαλίδι σας. Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ξίδι είναι να καθαρίσετε το σκουριασμένο ψαλίδι σας. Βουτήξτε ένα πανάκι σε ξίδι και σκουπίστε τα.
 5. Φωτίστε το δωμάτιό σας. Θέλετε τα βρώμικα παράθυρά σας να είναι πεντακάθαρα; Βουτήξτε ένα καθαρό πανί σε διάλυμα ξιδιού και σκουπίστε τα.

Άλλες χρήσεις του ξιδιού

Το ξίδι έχει πολλές εφαρμογές που σχετίζονται με την ΟΜΟΡΦΙΑ και τη ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΩΜΑΤΟΣ.

 • Καθαρισμός Προσώπου: Το ξίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον φυσικό καθαρισμό του προσώπου. Αναμειγνύοντας το με νερό, μπορεί να αφαιρέσει τη βρωμιά και τα υπολείμματα, αφήνοντας το δέρμα ανανεωμένο.
 • Κλείσιμο Πόρων: Η εφαρμογή ενός διαλυμένου ξιδιού μπορεί να βοηθήσει στο κλείσιμο των πόρων του δέρματος.
 • Καταπολέμηση Κνησμών: Το ξίδι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κνησμών και των ακμής λόγω των αντιβακτηριακών του ιδιοτήτων.
 • Λάμψη Μαλλιών: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ξεβγάλμα για τα μαλλιά για να προσθέσει λάμψη και να αφήσει τα μαλλιά απαλά.
 • Αντιμετώπιση Κνησμών Στο Τριχωτό: Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του τριχωτού της κεφαλής από κνησμούς και ερεθισμούς.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

 1. Ξεφλούδισμα ταπετσαρίας. Ανακατέψτε ίσα μέρη νερού και ξιδιού και ψεκάστε σε μια επίμονη ταπετσαρία. Απομακρύνετε το.
 2. Επιβραδύνετε τη σκλήρυνση του σοβά. Όταν ανακατεύετε γύψο και θέλετε λίγο επιπλέον χρόνο, ραντίστε τον με λευκό ξίδι.
 3. Αφαίρεση ασβεστίου. Όταν πρόκειται για την απομάκρυνση των εναποθέσεων ασβεστίου, το ξίδι θα κάνει το κόλπο. Και το ασβέστη επίσης.
 4. Ψεκάστε ξίδι γύρω από την πισίνα για να κρατήσετε τα έντομα και τις μύγες έξω από αυτήν.
 5. Αποκατάσταση γρατσουνισμένων παπουτσιών και τσαντών. Μουλιάστε ένα πανί σε ξίδι και στη συνέχεια σκουπίστε τα γδαρμένα παπούτσια και τις τσάντες.
 6. Καθαρισμός των γυαλιών σας. Ρίξτε μια σταγόνα ξίδι σε ένα πανί και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα γυαλιά σας φυσικά.
 7. Μείωση της σκόνης στο πλαστικό. Το σκούπισμα μιας μεγάλης επιφάνειας πλαστικού με ξίδι θα το κάνει στατικό, μειώνοντας έτσι τη συσσώρευση σκόνης.
 8. Χαλαρωτική κόλλα. Για να απαλλαγείτε από την παλιά, σκληρή κόλλα από τις αρθρώσεις της καρέκλας ή του τραπεζιού, εφαρμόστε ξίδι.
 9. Μείωση των σαπουνόφουσκες. Για να ενισχύσετε τη δύναμη καθαρισμού και να μειώσετε τις φυσαλίδες στον ατμοκαθαριστή σας, χρησιμοποιήστε λίγο ξίδι.
 10. Φιτίλι μούλιασμα. Για να βοηθήσετε τα φανάρια προπανίου να καίγονται περισσότερο και πιο φωτεινά, βυθίστε το φυτίλι για μερικές ώρες και μετά αφήστε το να στεγνώσει.
 11. Αφαίρεση σκυροδέματος από το δέρμα. Οι εργάτες οικοδομών μπορούν να χρησιμοποιήσουν αδιάλυτο ξίδι για να πλύνουν το στεγνό τσιμέντο και μετά να το ακολουθήσουν με σαπουνόνερο.

Υπάρχουν πολλές χρήσεις του ξιδιού και η ευελιξία του το καθιστά απαραίτητο στο σπίτι.